Keelpastilles voor je hart

Soms krijg je een boekje in handen wat een echte aanwinst is op je nachtkastje. Zo’n boekje is “Ik val niet uit zijn hand” van Marco van der Straten, hoofdredacteur Visie bij de EO. Toegegeven, ik moest even slikken toen ik het boekje uitpakte. Ik had een stevig exemplaar verwacht met een doorwrocht verhaal over een bepaalde periode uit het leven van Marco en zijn gezin. 

Maar toen ik begon te lezen verdween dat gevoel direct. Wat heerlijk dat dit boekje geschreven is op basis van korte verhalen, dagboekaantekeningen eigenlijk! Het is een boekje geworden wat leuk staat op de leestafel (vormgeving) en wat zeer de moeite waard is om dagelijks even bij de hand te nemen (inhoud).

Het is als met keelpastilles, langzaam zuigend op zo’n pastille komt deze het beste tot zijn recht. Het zou volslagen idioot zijn om een heel zakje keelpastilles achter elkaar naar binnen te schrokken. Zo ook met “Ik val niet uit zijn hand”. Ik lees elke dag een hoofdstuk en neem datgene wat Marco aanreikt mee de dag in.

Niet iedereen heeft de gave om mooie dingen met weinig woorden te zeggen. Marco wel en ik verwacht en hoop dat het niet bij één boekje blijft. Ik geniet er elke dag weer van en vanuit een soort ‘reality book’ gluur ik elke dag weer even stiekem in het leven van de auteur om te ontdekken dat het niet veel anders is dan in mijn eigen leven. Ik heb dan weliswaar geen sarcoïdose (de ziekte die bij Marco de kop op stak), maar ook in mijn leven (en vast ook in het jouwe) worden hoogtepunten afgewisseld door minder dagen. De hoop waar Marco over schrijft ken ik ook en zo worstelt elk mens door het leven.

Die openbare worsteling van Marco is een verademing. Het échte leven wordt beschreven en de vele anekdotes en verhaallijntjes die Marco aan het papier toevertrouwd zijn meer dan de moeite waard. Om heel langzaam op te zuigen.

Reacties uitgeschakeld voor Keelpastilles voor je hart

Comments are closed.

Archief
Zoeken