Wie is eeuwigheid?

Ik ben voorganger van CAMA Parousia Woerden, een evangelische gemeente die zijn oorsprong heeft in de Christian & Missionary Alliance en die sinds 1996 onderdeel uitmaakt van het ABC kerkgenootschap.

Dit is mijn persoonlijke weblog. In augustus 2003 ben ik begonnen met mijn blog. Ik beleef er veel plezier aan. Het is een soort dagboek waarin ik zelf terug kan bladeren. Helaas zijn de eerste postings van mijn weblog verloren gegaan door een wisseling van provider.

Ik schrijf over uiteenlopende zaken, maar de kerk (algemeen) en haar ontwikkeling hebben mijn focus. Ik ben geboeid door de kerk als lichaam van Christus en betreur het dat de kerk niet het wervende karakter van Jezus Christus heeft. Met volle overtuiging bouw ik mee aan een kerk die meewerkt aan de missie van God.

Die missie van God is wat mij betreft het centrale thema in de Bijbel. De Bijbel begint immers met de schepping en eindigt met de schepping. Daartussenin lezen we het verhaal van afval, genade, herstel en redding. Die redding staat niet op zichzelf en is geen eindpunt, maar ‘nieuwe mensen’ vormen het lichaam van Christus wat een missie heeft in deze wereld: herschepping.

Ik probeer minimaal drie keer per week een bericht te posten, je kunt je abonneren via RSS of via e-mail.

Voordat ik voorganger werd was ik beroepsmilitair bij de Koninklijke Luchtmacht en werkte ik negen jaar bij KPN in diverse commerciële functies. Tijdens deze jaren heb ik theologie gestudeerd en ben ik uiteindelijk in 2005 als voorganger aangesteld in Woerden. Tijdens de jaren in Woerden heb ik vrij kunnen experimenteren met missionaire initiatieven waaronder de gebedswinkel en missiegroepen.

Naast mijn werk als voorganger ben ik initiatiefnemer van Tegen de Draad, een stichting die op basis van toegevoegde waarde werkt in kerken die daarom vragen. We vinden het belangrijk dat iedere kerk gebruik kan maken van onze diensten en stellen dus geen offerte op of een tarief vast. Nadat de klus is geklaard bepaald de opdrachtgever hoeveel onze bijdrage hen waard is geweest. Dat kan vervolgens worden uitgedrukt in geld of in natura.

Voorgangers en/of kerkwerkers die interesse hebben om ingezet te worden via Tegen de Draad kunnen contact met mij opnemen.

Ik ben getrouwd met Lilian en samen hebben we drie prachtige kinderen: Martijn, Hannah en Yaël. Alsof dat nog niet druk genoeg is, hebben we nog drie honden die zorgen voor een gezonde hoeveelheid beweging.

Verlangen:
Ik ben een echte wereldverbeteraar, zo eentje die altijd ideeën heeft en mogelijkheden ziet. Een rasidealist. Ik heb een enorm verlangen om daar te zijn waar de nood hoog is. Ik wil het verschil maken voor anderen. Ik wil geen genoegen nemen met een nine-to-five baan met uitzicht op een goed pensioen. In mijn ogen heeft dat namelijk geen enkele eeuwigheidswaarde. En dat is wel waar we voor geschapen zijn: de eeuwigheid. Het lijkt wel of wij als christenen dit vergeten zijn. We dobberen lekker languit rond op de zee van overvloed, status en noem maar op en geven nauwelijks gehoor aan de boodschap van Jezus. We zien het als prachtige woorden maar zijn vergeten dat de woorden zijn uitgesproken om er iets mee te doen.

Karakter:
Volgens de Myers-Briggs Temperament Indicator (MBTI) ben ik een ENTP en dat klopt perfect. ENTP: De Visionair Creatief, vindingrijk en intellectueel snel schakelend. Goed in een breed scala van dingen. Genieten van debatteren en willen het soms telkens net iets beter doen dan een ander. Ze raken erg opgewonden over nieuwe ideeën en projecten maar zouden de routinematige aspecten van het leven kunnen verwaarlozen. Gewoonlijk openhartig en assertief. Zij houden van mensen en zijn stimulerend gezelschap. Uitstekende vaardigheden om concepten te begrijpen en logica toe te passen om oplossingen te vinden.

ENTP staat voor: Extrovert, iNtuition, Thinking, Percieving.

Mijn contact gegevens:
Ik heb een grote hekel aan email. Email is ouderwets, zadelt mensen ongevraagd met veel werk op en kost echt verschrikkelijk veel tijd. Wil je me bereiken, dan geef ik er de voorkeur aan dat je me via Twitter of Facebook een bericht stuurt.

Daarnaast ben ik telefonisch prima te bereiken. Zie hiervoor mijn communicatiebeleid: http://www.5zinnen.nl/

Kwetsbaar en beschikbaar:
Ik leef volgens de levensregel van de Northumbria Community. Over het hoe en waarom hiervan kun je hier en hier meer lezen.

Ik schrijf vrij openhartig en dat zal niet iedereen kunnen waarderen. Voor mij is dat geen probleem, maar voor jou, als lezer, misschien wel. In dat geval is het goed om kennis te nemen van de bijsluiter van mijn weblog.

Ik hou van interactie, dus reageer op mijn hersenspinsels zo vaak je wilt!

Uitnodigingen voor lezingen, spreekbeurten, trainingen, symposia etc.:
Hoewel ik leef volgens de principes van ‘kwetsbaarheid en beschikbaarheid’ betekent dat niet dat ik overal ja op zeg. Wil je me uitnodigen voor een preekbeurt, lezing etc. voel je dan vooral vrij om dat te doen. We bespreken dan even wat de bedoeling is en dan denk ik er graag even over na of ik dit moet en zal doen. Zo voorkom ik dat hooi wat de Heer niet op mijn vork legt toch door mij heen en weer wordt gesjouwd.

Jan Wolsheimer