Wie is eeuwigheid?

De afgelopen dertien jaar was ik voorganger van CAMA Parousia Woerden, een evangelische gemeente die zijn oorsprong heeft in de Christian & Missionary Alliance en die sinds 1996 onderdeel uitmaakt van het ABC kerkgenootschap. Sinds 1 december 2018 ben ik directeur van MissieNederland.

Dit is mijn persoonlijke weblog. In augustus 2003 ben ik begonnen met mijn blog. Ik beleef er veel plezier aan. Het is een soort dagboek waarin ik zelf terug kan bladeren. Helaas zijn de eerste postings van mijn weblog verloren gegaan door een wisseling van provider.

Ik schrijf over uiteenlopende zaken, maar de kerk (algemeen) en haar ontwikkeling hebben mijn focus. Ik ben geboeid door de kerk als lichaam van Christus en betreur het dat de kerk niet het wervende karakter van Jezus Christus heeft. Met volle overtuiging bouw ik mee aan een kerk die meewerkt aan de missie van God.

Die missie van God is wat mij betreft het centrale thema in de Bijbel. De Bijbel begint immers met de schepping en eindigt met de schepping. Daartussenin lezen we het verhaal van afval, genade, herstel en redding. Die redding staat niet op zichzelf en is geen eindpunt, maar ‘nieuwe mensen’ vormen het lichaam van Christus wat een missie heeft in deze wereld: herschepping.

Ik ben getrouwd met Lilian en samen hebben we drie prachtige kinderen: Martijn, Hannah en Yaël. Alsof dat nog niet druk genoeg is, hebben we nog twee honden die zorgen voor een gezonde hoeveelheid beweging.

Verlangen:
Ik ben een echte wereldverbeteraar, zo eentje die altijd ideeën heeft en mogelijkheden ziet. Een rasidealist. Ik heb een enorm verlangen om daar te zijn waar de nood hoog is. Ik wil het verschil maken voor anderen. Ik wil geen genoegen nemen met een nine-to-five baan met uitzicht op een goed pensioen. In mijn ogen heeft dat namelijk geen enkele eeuwigheidswaarde. En dat is wel waar we voor geschapen zijn: de eeuwigheid. Het lijkt wel of wij als christenen dit vergeten zijn. We dobberen lekker languit rond op de zee van overvloed, status en noem maar op en geven nauwelijks gehoor aan de boodschap van Jezus. We zien het als prachtige woorden maar zijn vergeten dat de woorden zijn uitgesproken om er iets mee te doen.

Mijn contact gegevens:
Ik heb een grote hekel aan email. Email is ouderwets, zadelt mensen ongevraagd met veel werk op en kost echt verschrikkelijk veel tijd. Wil je me bereiken, dan geef ik er de voorkeur aan dat je me via Twitter of Facebook een bericht stuurt.

Kwetsbaar en beschikbaar:
Ik leef volgens de levensregel van de Northumbria Community.

Ik schrijf vrij openhartig en dat zal niet iedereen kunnen waarderen. Voor mij is dat geen probleem, maar voor jou, als lezer, misschien wel. In dat geval is het goed om kennis te nemen van de bijsluiter van mijn weblog.

Ik hou van interactie, dus reageer op mijn hersenspinsels zo vaak je wilt!

Uitnodigingen voor lezingen, spreekbeurten, trainingen, symposia etc.:
Hoewel ik leef volgens de principes van ‘kwetsbaarheid en beschikbaarheid’ betekent dat niet dat ik overal ja op zeg. Wil je me uitnodigen voor een preekbeurt, lezing etc. voel je dan vooral vrij om dat te doen. We bespreken dan even wat de bedoeling is en dan denk ik er graag even over na of ik dit moet en zal doen. Zo voorkom ik dat hooi wat de Heer niet op mijn vork legt toch door mij heen en weer wordt gesjouwd.

Jan Wolsheimer